Roos, 9 jaar – is een heel gevoelig meisje. Ze neemt alles wat ze voelt in zich op en dat gaat in haar hoofd zitten. Gevolg hiervan is een erg vol hoofd en daardoor snel geïrriteerd en zelfs erg boos raken. Als ouders haalden we allerlei trucjes om haar hoofd rustiger te krijgen maar alles hielp maar voor even. Roos werd op alle fronten enorm overprikkeld. Dat was het moment dat we Marloes hebben ingeschakeld.

Het traject: Marloes heeft een traject voorgesteld waarbij een intake + behandeling hoorde met zowel Roos als papa en mama. Na de intake hadden we de tijd om rustig na te denken of we met Marloes als coach verder wilde gaan. Hierna volgde nog 3 behandelingen en 4 videogesprekken. Roos, en wij ook, vonden het in het begin wel even wennen, zo op afstand maar eenmaal met elkaar in gesprek wen je er ook snel aan. Roos is een wiebelkontje en dat stil zitten en luisteren is niet perse haar fijnste bezigheid, Roos hoefde dan ook niet continue bij het videogesprek te blijven. Dat gaf ons als ouders ook de kans om het over Roos te hebben zonder dat ze alles opving. Marloes voelde dat haarfijn aan en benoemde dat op een heel prettige manier.

Dagboek: Roos hield samen met papa en mama een dagboek bij, welke we elke dag naar Marloes stuurde. Marloes gaf ons als ouders zijnde feedback hierop zodat we echt elke dag konden oefenen en we Roos steeds beter konden helpen met haar gevoelens. Voor ons was het jammer dat de vakantie precies in deze behandelingen vielen maar zelfs tijdens onze vakantie stond Marloes stand bye. We hebben dat niet nodig gehad maar het was wel degelijk een fijne gedachte voor ons als ouders.

Leerproces: Als ouders hebben we geleerd hoe we Roos kunnen coachen in het leeg maken van haar hoofd. Ze kan deze methode nu gelukkig ook zelfstandig op school gebruiken, want daar heeft ze dit het meeste nodig. We hebben ook geleerd dat we rust moeten inplannen voor Roos. Haar gevoeligheid maakt dat ze niet altijd met het tempo van papa en mama mee kan. Ik moet toegeven dat dit niet altijd even makkelijk is. Er zijn ook verplichtingen maar het is goed om te weten dat dit voor Roos niet fijn is. Mochten we toch een drukkere dag hebben gehad. Dan kan Roos haar gevoelens onder de douche van zich afspoelen. Dat heeft ze van Marloes geleerd. We hebben een blijvende methode geleerd en daar zijn we Marloes heel dankbaar voor.