Meisje, 8 jaar – Onze dochter Indy ging al bijna 1,5 jaar elke avond slecht naar bed. Daarbij verzon ze allerlei smoesjes om maar later te gaan slapen; dat ze bang was en dat wij boven moesten blijven bij haar of om bij ons in bed in slaap te vallen. Indy ging ook in de weekenden tegelijk met ons naar bed om tussen ons in in bed te slapen. Aan het eind van vorig schooljaar was elke keer onze avond verpest en was Indy elke schooldag misselijk voordat ze naar school ging. O.a. veroorzaakt door spanningen over dingen die mogelijk die dag op school gingen gebeuren.

Via een bekende zijn we met deze problemen bij Marloes terecht gekomen. Zij vertelde ons tijdens het intakegesprek dat Indy hooggevoelig is en meer behoefte heeft aan rust en structuur. Na het eerste gesprek hebben we een nieuwe start met nieuwe regels gemaakt. Tot uiterlijk 19u tablet of televisie kijken, geen eten meer na die tijd en om 20.30u slapen waren voor Indy de meest ingrijpende afspraken.

De eerste dagen stonden we echt versteld van Indy. Ze ging gelijk goed naar bed, ook in de weekenden en werd in de ochtend vrolijk wakker. Zelfs ontbijten deed ze weer. Gaandeweg het traject testte Indy ons uit maar mede dankzij tips van Marloes bleef het goed gaan. Via het dagboek hielden we haar op de hoogte, kregen we feedback en ons wekelijkse videogesprek was ook prettig om de puntjes op de i te zetten. Indy gaat nu bijna elke avond goed naar bed en is een stuk vrolijker. Bij een mindere dag hebben we geleerd Indy te laten ontladen waarna ze weer goed gaat slapen. Daarbij heeft zij ook geleerd aan te geven als ze zich ergens niet prettig bij voelt, zowel thuis als ergens anders.

Wij zijn héél blij dat we de samenwerking met Marloes zijn aangegaan. Vanaf het eerste moment voelden we een klik. Indy vond Marloes na het horen van de nieuwe regels helemaal niet leuk maar dit draaide door de houding van Marloes snel bij. Ze won Indy’s vertrouwen en dit gaf Indy ook veel zelfvertrouwen. Marloes is duidelijk en kan zich ook heel goed levelen met zowel ouders als kind.

Achteraf hadden we veel eerder naar Marloes moeten gaan en bij problemen in de toekomst zullen we haar ook zeker raadplegen!