Meisje, 7 jaar – Een bijzonder meisje. Onze dochter heeft een verstandelijke beperking, raakt snel overprikkeld en dat uit zich in schoppen, slaan en bijten. Sinds de wisseling van de zomer naar de herfst wilde onze dochter haar jas en schoenen niet meer aan. Elke dag gaf dat ontzettend veel strijd en moesten wij vaak onder dwang haar schoenen en jas aandoen en dat voelde niet goed.
De schoenen en jas aandoen geeft nu nauwelijks strijd meer.  Maar het traject heeft het ons veel meer gebracht dan waar wij voor kwamen.  Ze valt snel in slaap en heeft niet langer aanwezigheid van een ouder nodig. Ze slaapt de hele nacht door, iets wat de laatste jaren niet meer aan de orde was. We zien ook dat ze veel beter in haar vel zit en dat ze minder negatief gedrag laat zien.
Marloes heeft ons als ouders geleerd wat de beste benadering is voor onze dochter. O.a. hoe wij moeten reageren op fysiek gedrag. Maar ook om haar te zien als  een meisje i.p.v.  een meisje met een beperking. Door het intensieve traject hebben wij als ouders ook geleerd om meer te communiceren met elkaar en meer samen te werken. Ik als moeder heb door dit traject geleerd om meer voor mijn kind op te komen en in mijn eigen kracht te gaan staan. Het was een intensief traject en je moet als ouders flink aan de bak maar het is het zo waard. Deze woorden beschrijven volgens ons Marloes het best: eerlijk en direct, doorpakker, positief  en ontzettend betrokken.