Vrouw, 40 jaar – Ik ben naar Marloes gegaan omdat ik al heel lang weinig energie had en daar graag iets aan wilde doen. Ook zag ik vaak op tegen de dag. Bij het wakker worden had ik meteen een stemmetje in mijn hoofd dat er geen zin in had. Ik had hier veel last van en ben er al jaren mee bezig om met wat meer ´spirit´ in het leven te staan. Na een positief afgesloten slaaptraject bij Marloes voor ons zoontje, voelde ik duidelijk dat Marloes mij ook verder zou kunnen helpen. 

Tijdens ons eerste gesprek kreeg ik meteen oefeningen mee voor thuis. En na de eerste behandeling werd hierop doorgepakt. Telkens als we elkaar spraken kwamen we een laag dieper. Doordat ik gebeurtenissen opschreef in het dagboek kon Marloes mij coachen op het toepassen van haar adviezen in mijn dagelijkse leven. Daar zit wat mij betreft ook de kracht van het dagboek; door de dagelijkse feedback helpt Marloes je om de adviezen te integreren. En de oude gewoontes los te laten. Ik was in mijn eentje al een heel eind gekomen met het aanpassen van mijn mindset, maar de verandering die ik nu heb ervaren had ik niet alleen voor elkaar gekregen.

Wat het traject me concreet heeft opgeleverd? Meer inzicht in de hoeveelheid en welke negatieve gedachten ik had, hoe ik mezelf daarin mee liet slepen (emoties) en in welke gedrag dat resulteerde. Ik kan nu, na drie weken traject, beter mijn eigen gedrag onderscheiden van dat van anderen en ervoor kiezen om ook daadwerkelijk bij mezelf te blijven en me niet te laten meeslepen. Niet helpende gedachten krijgen veel minder de overhand, ook omdat ik ze letterlijk wegstuur. Door deze veranderingen is er ruimte in mezelf vrijgekomen en ervaar ik meer lichtheid, luchtigheid en meer controle over mijn eigen leven. 

Ik zou dit traject dan ook zeker aanbevelen aan iedereen die te maken heeft met hardnekkige patronen of gewoontes die ze zelf niet kunnen doorbreken.