Jongen, 2 jaar – Sinds de geboorte slaapt onze jongste weinig en gaat laat naar bed (21.30u). We hadden zelf al van alles geprobeerd, bijvoorbeeld het middagslaapje overslaan maar tevergeefs. Ook was er in ons gezin veel gekibbel/ ruzie bij de kinderen onderling en ook tijdens de maaltijden. Twee kinderen hebben dan geen zin om te eten of lusten het bijvoorbeeld niet en vervolgens gaan de andere twee kinderen dit ook zeggen. Hierdoor ontstond er onrust en was het niet gezellig aan tafel. Als ouders liepen we intussen wel een beetje op onze tenen. Ook doordat de zorg voor de kinderen tot ‘s avonds laat door ging. Moeder is snel overprikkeld en voelt zich niet goed bij de huidige situatie dus we hebben Marloes om hulp gevraagd.

Marloes is een directe coach met een open houding die ons een vertrouwd gevoel gaf. Ze gaf ons duidelijke handvaten, kort en krachtig. Door het dagboek bij te houden kreeg Marloes meer zicht op de situatie. We kregen de dag erna gelijk feedback die we konden toepassen. Bewustwording en door dit dagelijks gedurende een aantal weken te doen heeft ervoor gezorgd dat we dit ook beter konden volhouden en er ook gedragsverandering is. Wekelijks was er contact door middel van videobellen en hierbij werd alles doorgenomen.

Onze kinderen hebben intussen meer geduld en er zijn minder escalaties. Als ouder zijn we duidelijker en we zitten meer op één lijn.

Onze dochter van 2 jaar ging al snel tegelijk naar bed met onze oudste drie kinderen. Er is minder ruzie/jaloezie onderling. Ook zijn de eetmomenten fijner doordat we van Marloes handvatten hebben gekregen. Het zijn eigenlijk hele eenvoudige toepasbare interventies en dat maakt ook dat het duidelijk en ook vol te houden is als ouders. Marloes heeft de moeder op afstand behandeld, dit gaf heftige reacties, maar op den duur ging dat beter. Marloes gaf tips om overprikkeling te voorkomen en is daarbij begripvol en praktisch.

Wij zijn heel blij met de hulp van Marloes! Ik vond het best een hele stap om hulp te vragen, het voelde in eerste instantie een beetje als falen maar ze heeft met kleine dingen een groot verschil kunnen maken.